Apelul Consiliului Audiovizualului în contextul Săptămânii comemorării victimelor Holocaustului

  • 23 Ianuarie 12:30
Apelul Consiliului Audiovizualului în contextul Săptămânii comemorării victimelor Holocaustului

În perioada 21-28 ianuarie, în Republica Moldova este marcată Săptămâna comemorării victimelor Holocaustului. În acest context, Consiliul Audiovizualului recomandă furnizorilor de servicii media audiovizuale să difuzeze emisiuni, filme, documentare și să mediatizeze evenimentele organizate pe această temă.

În aceste zile, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, poate fi vizitată o expoziție despre ofițerul de rang înalt al Germaniei naziste, Reinhard Heydrich, considerat și „arhitect al Holocaustului”.

 

Comemorarea ne permite să reflectăm asupra episoadelor din istorie, să învățăm din lecțiile trecutului și să prevenim repetarea lor.

 

În Holocaust, această mare tragedie a secolului trecut, șase milioane de femei, copii și bărbați, de toate vârstele, au fost uciși prin gazare și exterminare în masă pentru că aparțineau poporului evreiesc.

 

Naziștii au vizat și alte grupuri pentru persecuție și ucidere în masă. Aceste grupuri au vizat inclusiv etnici polonezi, romi, prizonieri de război sovietici și persoane cu dizabilități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău