Apel: România și R. Moldova, împreună la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

  • 27 Noiembrie 2019 10:22
Apel: România și R. Moldova, împreună la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Peluza Cătălin Hildan-Dinamo face un apel către Comitetul Olimpic Român și Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova pentru a face toate demersurile necesare ca cele două delegații olimpice să participe împreună la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, pe 24 iulie 2020, sub un sigur drapel.

„Acesta este cel mai mediatizat eveniment mondial și dorim să folosim ocazia pentru a transmite lumii întregi că frații de pe cele două maluri ale Prutului vorbesc aceeași limbă și se închină aceluiași Tricolor. Două delegații într-una singură, sub un singur drapel, Roșu, Galben și Albastru”, se arată în apelul postat pe pagina de Facebook.

Inițiatorii menționează că există precedent în această situație, unde alte state despărțite din rațiuni politice au participat împreună la Jocurile Olimpice, exemple fiind cele două Germanii sau cele două Corei.

„În 2020 numărul medaliilor va conta mai puțin. Sportivii noștri se vor întoarce de acolo cu cel mai strălucit trofeu: Declarația în fața lumii că SUNTEM UN SINGUR NEAM. Malurile Prutului vor fi atunci mai apropiate ca niciodată”, se mai arată în postare.

Sursa: Infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău