Apel repetat pentru un candidat comun al forțelor unioniste la Primărie

  • 09 Septembrie 2019 14:10
Apel repetat pentru un candidat comun al forțelor unioniste la Primărie

Partidul Mișcarea Populară Antimafie cheamă partidele unioniste să nu-și înainteze candidați proprii la funcția de primar al capitalei, în favoarea unui candidat comun. Într-o conferință de presă la IPN, Daniela Bodrug, vicepreședinte Antimafie, a spus că deocamdată două partide, Partidul Național Liberal și Partidul Democrația Acasă, au răspuns invitației de a discuta despre un candidat comun. Apelul a fost înaintat și către Partidul Liberal, Partidul Unității Naționale, Uniunea Salvați Basarabia și Partidul Popular Românesc.

Potrivit Danielei Bodrug, este important ca anume acum partidele unioniste să-și unească forțele, „când în spațiul politic există binomul ACUM-Dodon”. Candidatul comun ar trebui să fie simbolul de om cu aspirații unioniste, să fie o persoană competentă , nu neapărat membru de partid.

Potrivit liderului  Partidului  Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, din 2012 se încearcă coagularea partidelor unioniste, însă acest lucru de fiecare dată a eșuat. Tentativele nu reușesc din cauza „ingerinței condamnabile a forțelor din România, care folosesc partidele politice din Republica Moldova în interesul lor meschin electoral”, spune președinta PNL. Vitalia Pavlicenco a mai remarcat că unii lideri de partide unioniste, care recent și-au ocupat funcțiile, au speranța că vor demonstra rezultate cu mult mai frumoase decât cei care au condus partidele înaintea lor.

Politiciana a mai spus că dacă coagularea nu se va reuși, PNL are pregătită pentru funcția de primar o femeie, fără a oferi detalii. De asemenea, a comunicat că se retrage din fruntea partidului pe 25 octombrie.

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, consideră că „orașul trebuie salvat de un candidat pro-rus, care are șansa reală să pună mâna pe capitală”. Într-un eventual tur doi al alegerilor în capitală, chiar dacă va ieși candidatul Blocului ACUM, electoratul de dreapta românesc pro-european îl va taxa prin neparticipare la alegeri. Vasile Costiuc spune că și Partidul Democrația Acasă va avea un candidat la șefia capitalei dacă partidele unioniste nu vor ajunge la un numitor privind un candidat comun.

Partidele s-au arătat dispuse ca încercările de a coagula partidele unioniste să continue, cel târziu până pe 19 septembrie, când expiră termenul limită pentru înregistrarea candidaților la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău