Apel către procurorul general în legătură cu neglijența medicilor și a procurorilor

  • 25 Iunie 2020 13:26
 Apel către procurorul general în legătură cu neglijența medicilor și a procurorilor

Veteranul de război Vasile Tumuruc susține că este victima medicilor neprofesioniști și a procurorilor corupți. Acesta afirmă că, în două cazuri, s-a confruntat cu neglijență în serviciu din partea medicilor, iar după ce a depus plângeri la Procuratura, i-a fost refuzată pornirea urmăririi penale. Vasile Tumuruc face apel către procurorul general să intervină și să anuleze ordonanțele respective, iar medicii vinovați să răspundă conform legii.

Într-o conferință de presă la IPN, Vasile Tumuruc a relatat că, în septembrie 2014, a fost internat la Spitalul clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru o intervenție chirurgicală la picior. După operație, într-un moment, una din răni a început să-l deranjeze. Când a mers la un alt medic, a descoperit în rană un tampon uitat de medicul chirurg. Vasile Tumuruc s-a adresat în instanță, iar Judecătoria municipiului Chișinău, sectorul Râșcani, în mai 2017, a considerat că instituția medicală nu este vinovată. Apoi a urmat un demers la Procuratura municipală, oficiul Râșcani, prin care a solicitat tragerea la răspundere a medicului. Dar s-a emis ordonanță de refuz.

Veteranul spune că deține acte care confirmă că, în noiembrie 2014, i-a fost depistat tamponul în picior. Sunt și fotografii. „Nu știu de ce Procuratura sectorului Râșcani nu dorește să-și facă datoriile, așa cum trebuie”, a notat Vasile Tumuruc.

Veteranul s-a referit și la un alt caz. În 2018, spune că a fost internat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, unde a suportat o intervenție chirurgicală după care starea lui de sănătate s-a înrăutățit. „În loc să-mi îmbunătățească sănătatea, ei mi-au înrăutățit-o, de tot. Ca rezultat al acestei operații, am pierdut auzul, vederea. Am probleme foarte mari de sănătate”, a menționat veteranul.

Veteranul spune că a depus o plângere la Procuratura din sectorul Centru, prin care a cerut ca medicul responsabil să fie tras la răspundere pentru neglijență. „Iarăși am primit o dispoziție – refuz în urmărirea penală. Vă rog foarte mult să anulați aceste ordonanțe, ca să fie totuși acești medici trași la răspundere pentru neglijență în serviciu”, a solicita Vasile Tumuruc, adresându-se public procurorului general.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău