Apel către persoanele care au nevoie de operație de cataractă sau de protezare

  • 25 Octombrie 2022 17:46
Apel către persoanele care au nevoie de operație de cataractă sau de protezare

Compania Națională de Asigurări în Medicină vine cu un îndemn către persoanele care au fost înregistrate până în noiembrie 2020 pe listele de așteptare pentru operații de cataractă și protezare de șold, genunchi și umăr să apeleze numărul de telefon 0 800 99999 sau 022 780 260 pentru a-și actualiza datele.

îndemnul vine ca urmare a lipsei de răspuns din partea mai multor pacienți la invitațiile adresate de CNAM și, respectiv, a neprezentării la spital pentru a face intervenția. În condițiile pandemiei de COVID-19 multe intervenții medicale au fost amânate, iar unii pacienți și-au schimbat locul de trai sau datele de contact, ceea ce face dificilă contactarea lor.

CNAM întreprinde mai multe acțiuni pentru a asigura accesul persoanelor la aceste servicii medicale și a reduce rândurile de așteptare. În perioada 2021-2022, timpul de așteptare pentru operațiile respective s-a micșorat de la doi ani la un an.

Toate intervențiile sunt achitate de CNAM din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală. Costul mediu al unei operații de protezare este de 50 de mii de lei, iar al celei de cataractă e în jur de 10 mii de lei. Acești bani acoperă cheltuielile pentru operație, tratament, investigații, consultații, medicamente, cazare și alimentație în spital. Pacientul nu plătește nimic, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău