APCE salută decizia autorităților de la Chișinău de a reforma sistemul judiciar

  • 20 Octombrie 2021 17:21
APCE salută decizia autorităților de la Chișinău de a reforma sistemul judiciar
Foto simbol

La finalul unei vizite de informare în Republica Moldova, coraportorii de monitorizare ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au salutat hotărârea autorităților de la Chișinău de a reforma sistemul judiciar, comunică MOLDPRES.

Cei doi coraportori, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez au salutat, în special, adoptarea amendamentelor constituționale privind depolitizarea sistemului judiciar. Aceștia au salutat, de asemenea, cooperarea cu Consiliul Europei în realizarea reformei judiciare. Aceste schimbări, au subliniat ei, vizează restabilirea încrederii în instituțiile statului și ar trebui să construiască entități durabile, bazate pe standardele europene, notează sursa citată.

Coraportorii au mai spus că partidul de guvernământ are acum o mare responsabilitate de a îmbunătăți transparența în finanțarea partidelor politice. Aceștia au apreciat progresele înregistrate în domeniul drepturilor femeilor și au felicitat Republica Moldova pentru ratificarea Convenției de la Istanbul.

Cei doi oficiali au vizitat Tiraspolul, au luat act de disponibilitatea autorităților de facto de a se angaja într-un dialog cu subcomitetul APCE pentru conflicte între statele membre ale Consiliului Europei privind protecția drepturilor omului în contextul procesului de soluționare a diferendului transnistrean.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău