APCE | Legea „amnistiei fiscale” și cea a „cetățeniei prin investiție” ar putea facilita spălarea banilor în R.Moldova (ZdG)

  • 19 Aprilie 2019 12:58
APCE | Legea „amnistiei fiscale” și cea a „cetățeniei prin investiție” ar putea facilita spălarea banilor în R.Moldova (ZdG)

Legea „amnistiei fiscale” și cea a „cetățeniei prin investiție” ar putea facilita spălarea banilor. Aceasta este una dintre concluziile Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, APCE a votat o rezoluție prin care își exprimă îngrijorarea cu privire la amploarea spălării banilor în statele membre ale Consiliului Europei, în special în cele mai recente exemple cunoscute sub numele de „spălătoria globală”, „spălătoria din Azerbaidjan” și „spălătorul Troika”.

Potrivit documentului, „spălătoria globală” a fost posibilă și datorită mai multor judecători corupți din R. Moldova. 

Astfel, APCE recomandă R. Moldova să întreprindă mai multe acțiuni, cum ar fi, printre altele, să pedepsească pe cei implicați în spălare de bani și să le interzică să dețină funcții publice, că ia în considerație abrogarea „amnistiei fiscale” votată în iulie 2018 și să se asigure că programul privind cetățenia prin investiție este strict reglementat, deoarece există riscuri de spălare de bani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău