APCE a adoptat o rezoluție cu privire la Aleksei Navalnîi

  • 22 Aprilie 2021 15:48
APCE a adoptat o rezoluție cu privire la Aleksei Navalnîi

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) solicită Rusiei să-l elibereze pe Aleksei Navalnîi până la începutul lunii iunie și să-i ofere acestuia îngrijiri adecvate pentru sănătate pe perioada în care se află în închisoare, se afirmă în textul rezoluției, adoptate, joi, la ultima ședință a sesiunii de primăvară a Adunării de la Strasbourg.

În favoarea rezoluției au votat 105 deputați, 26 s-au exprimat împotrivă, iar alți 11 s-au abținut. "APCE solicită Rusiei să-l elibereze imediat pe Navalnîi indiferent de circumstanțe înainte de următoarea ședință a Consiliului ministerial al Consiliului Europei consacrată respectării drepturilor omului, planificată pentru luna iunie" - se arată în document.

"Iar până la eliberarea acestuia, cerem să i se ofere îngrijiri medicale, inclusiv examinare și tratament din partea unui medic, la alegerea lui, și să i se asigure respectarea deplină a drepturilor sale în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului și cu legislația internă" - se subliniază în text. Conform graficului publicat pe site-ul Consiliului Europei, această ședință este programată pentru perioada 7-9 iunie.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău