Aparenta dorință de comunicare nu reușește să ascundă tensiunile existente în unele țări (Revista presei internațional)

  • 29 August 2018 09:20
Aparenta dorință de comunicare nu reușește să ascundă tensiunile existente în unele țări (Revista presei internațional)

"Emisarul ONU în Siria, Staffan de Mistura, a invitat Statele Unite și alte șase țări să se întrunească luna viitoare, la Geneva, având în vedere că ONU continuă să pledeze pentru o nouă constituție siriană", informează cotidianul israelian The Jerusalem Post. Același ziar precizează că "statele vizate - Statele Unite, Marea Britanie, Arabia Saudită, Iordania, Germania, Franța și Egiptul - ar urma să discute problema pe data de 14 septembrie".

Pe de altă parte însă, ziarul libanez Al-Akhbar, considerat un apropiat al mișcării Hezbollah, afirmă că, "luna trecută, oficiali americani și sirieni ar fi discutat timp de patru ore la Damasc, dar oficialitățile americane nu au confirmat informația". Mai mult, același ziar libanez susține că "Statele Unite i-ar fi promis președintelui Assad să părăsească Siria, dacă Iranul s-ar retrage din sudul țării". O ofertă care, potrivit ziarului israelian "Ha'aretz", l-ar entuziasma pe "președintele israelian Benjamin Netanyahu, care de multă vreme încearcă să convingă SUA și Rusia să elimine Iranul din Siria".

Și tot luna viitoare, "Rusia va organiza cele mai mari manevre militare din ultimele patru decenii", după cum a anunțat, ieri, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, citat de publicația rusă Moskovskii Komsomoleț.

Cotidianul londonez Daily Mail precizează că "la manevrele care se vor desfășura sub genericul Vostok-2018 (Est-2018) vor participa 300.000 de militari, 1.000 de avioane și două flote, urmând ca tuturor acestor forțe să li se alăture și trupe chineze și mongole".

Pentru ziarul britanic Daily Express, manevrele Rusiei sunt "un avertisment de război", țara dorind "să își arate mușchii în calitate de superputere".

Franța, în schimb, se confruntă cu tensiuni de ordin intern. Ziarul francez Le Monde anunță demisia ministrului ecologiei, Nicolas Hulot, care declară: "Nu mă mai pot minți".

Același ziar consideră că "ministrul Hulot era o icoană a ecologiei neputincioase". Ziarul mai adaugă că, aflat la Copenhaga, președintele francez Emmanuel Macron ar fi declarat: "Este o decizie personală, pe care o respect".

Iar în Le Figaro, celebra Brigitte Bardot afirmă laconic că "Macron ar trebui să urmeze exemplul lui Hulot".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău