Aparatele de taxat și transportatorii iliciți - cele mai mari probleme din domeniul serviciilor de taxi

  • 24 August 2018 12:35
Aparatele de taxat și transportatorii iliciți - cele mai mari probleme din domeniul serviciilor de taxi

Un grup de lucru a fost creat pentru ameliorarea situației din domeniul serviciilor de taxi și asigurarea cetățenilor cu servicii calitative. În cadrul primei ședințe a grupului de lucru, s-a dispus ca administratorii companiilor de taxi să înregistreze toate unitățile de transport care prestează servicii de taxi și doresc să activeze legal, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul ședinței a fost identificată o problemă ce ține de accesul la aparate de taxat – importul și înregistrarea acestora. Ministrul Chiril Gaburici a expediat o solicitare către Ministerul Finanțelor prin care a rugat să fie asigurat accesul companiilor de taxi la aparate de taxat .

Totodată, Chiril Gaburici a amintit că de la 1 octombrie, companiile care prestează servicii online vor fi obligate și ele să activeze după aceleași reguli, să dispună de aparat de casă și să elibereze bonuri de plată călătorilor. Potrivit ministrului economiei, situația în domeniul serviciilor de taxi este o dovadă a problemelor istorice care există în domeniu, și anume cele cu transportatorii iliciți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău