Apă-Canal Chișinău oferă de Bobotează o sută de tone de apă potabilă

  • 18 Ianuarie 2021 17:03
Apă-Canal Chișinău oferă de Bobotează o sută de tone de apă potabilă

Întreprinderea SA „Apă-Canal Chișinău” acordă o sută de tone de apă potabilă mai multor locașuri sfinte din capitală, cu ocazia sărbătorii Boboteaza, care este prăznuită pe 19 ianuarie. Potrivit furnizorului, această acțiune a devenit deja o tradiție pe parcursul ultimilor zece ani, transmite IPN.

ACC precizează că livrarea apei a început deja. 50 de tone de apă ajung la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron”. Apa va fi depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind ulterior binecuvântată și împărțită enoriașilor.

Câte 12 tone de apă vor fi livrate la Comunitatea religioasă Parohia „Sfântul Dimitrie cel Nou” din strada Pietrarilor, la Biserica „Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei” din strada Dimo, 2, bisericii ,,Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Daniil Sihastru” din strada Mihai Sadoveanu, precum și bisericii „Sfânta Teodora de la Sihla” din strada Pușkin.

Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire, fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de agheasmă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău