Apă-Canal Chișinău intensifică controalele la consumatori

  • 28 Mai 2021 12:46
Apă-Canal Chișinău intensifică controalele la consumatori

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” anunță că intensifică verificările în teren pentru a depista neregulile admise de consumatori, atât persoane fizice, cât și persoane juridice. Furnizorul precizează că sunt depistate cazuri de conectare ilegală la sistemul municipal de alimentare cu apă și de canalizare, transmite IPN.

De asemenea, întreprinderea reiterează apelul către agenții economici să nu deverseze în sistemul public de canalizare ape uzate cu depășiri ale normelor de poluanți. Concentrațiile de poluanți mai mari decât permite regimul de funcționare a sistemului de canalizare pot pune în pericol buna activitate a treptei biologice a Stației de epurare.

Pentru a evita suspendarea contractelor, furnizorul de apă îndeamnă toți consumatorii care prestează servicii de producție să revadă procesul tehnologic și să nu deverseze substanțe care depășesc concentrațiile maximal admisibile. Dacă se constată asemenea situații, se aplică plata, în conformitate cu legislația în vigoare, sau chiar se recurge la suspendarea serviciului.

„Apă-Canal Chișinău” precizează că în urma controalelor inopinate efectuate de către specialiștii întreprinderii pe parcursul acestei săptămâni au fost înregistrate diverse încălcări ce țin de deversarea apelor uzate. De asemenea, au fost depistate cel puțin cinci conectări neautorizate la rețelele publice, majoritatea fiind la rețelele de canalizare.

Un caz de conectare ilegală la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare a fost documentat de către furnizor la o gospodărie privată de lux din Chișinău. Comisia de profil a întreprinderii a stabilit calculul volumului de apă consumat fraudulos, iar o echipă de specialiști a mers repetat la fața locului și a deconectat consumatorul respectiv de la serviciul de apă și canalizare. Proprietarul casei respective acum va fi obligat să achite pentru consum fraudulos de apă, dar și o amendă. Pentru a beneficia în continuare de apă și canalizare, va trebui să achite cheltuielile de debranșare și branșare la rețeaua publică de apă și canalizare, să întocmească un proiect și să depună o cerere de reconectare la sediul furnizorului de apă.

Întru anticiparea acestor acțiuni ilegale, consumatorii sunt rugați să anunțe reprezentanții ACC despre conectările neautorizate la rețelele publice de alimentare cu apă sau de canalizare, la telefonul de încredere: 022-256-980 sau pe adresa de e-mail: [email protected].

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău