Apă-Canal Chișinău: Antreprenorii ce deversează ape cu concentrații majorate de poluanți vor fi debranșați

  • 16 Iulie 2021 12:28
Apă-Canal Chișinău: Antreprenorii ce deversează ape cu concentrații majorate de poluanți vor fi debranșați

SA „Apă-Canal Chișinău” continuă controalele inopinate ce vizează agenții economici. Potrivit furnizorului, specialiștii depistează antreprenorii care deversează ape cu concentrații majorate de poluanți. Prin urmare, administrația întreprinderii anunță că va intensifica verificările în teren a agenților economici, dar și a persoanelor fizice, chiar și în zilele de odihnă, pentru a depista aceste nereguli, transmite IPN.

Doar pe parcursul acestei săptămâni, au fost inspectați 12 agenți economici care desfășoară diverse activități de producere. Ca urmare a controalelor inopinate efectuate de către specialiștii ACC, au fost prelevate probe de apă, iar în funcție de rezultatele expertizelor, vor urma măsuri. În cazul agenților economici la care se vor înregistra depășiri ale concentrațiilor maxim admisibile în apele uzate deversate, aceștia vor primi prescripții prin care sunt avertizați despre necesitatea stringentă de a nu deversa în sistemul public de canalizare ape uzate cu concentrații majorate de poluanți.

Tot săptămâna aceasta, un agent economic care nu s-a conformat și după prelevarea repetată a probelor, a primit aviz de deconectare de la serviciile de alimentare cu apă și canalizare. Acesta va fi deconectat de la serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare săptămâna viitoare.

ACC precizează că specialiștii, zilnic, inspectează instalațiile interne de apă și canalizare, precum și instalațiile de pre-epurare proprie, fântânile arteziene la întreprinderi industriale, cu întocmirea ulterioara a actului tehnic și a schemei rețelelor de apă și de canalizare, precum și stabilirea punctelor de control a apelor uzate.

Administrația furnizorului de apă precizează că va intensifica verificările agenților economici din domeniul vinicol, prelucrării lactatelor, peștelui, cărnii, produselor alcoolice etc. ACC atenționează că, în cazul în care vor fi depistați agenți economici care deversează ape cu concentrații majorate de poluanți, aceștia din urmă, riscă să fie debranșați. 

Mai mult, pentru a evita suspendarea contractelor, furnizorul de apă îndeamnă toți consumatorii care au activitatea antreprenorială să revadă procesul tehnologic și să nu deverseze substanțe care depășesc concentrațiile maximal admisibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău