Apă-Canal Chișinău a inspectat 12 agenți economici. Unul va fi debranșat de la apă

  • 19 Iulie 2021 11:33
Apă-Canal Chișinău a inspectat 12 agenți economici. Unul va fi debranșat de la apă

Pe parcusul săptămânii trecute, „Apă-Canal Chișinău” SA a inspectați 12 agenți economici care desfășoară diverse activități de producere, fiind prelevate probe de apă. În funcție de rezultatele probelor, agenți economici la care se vor înregistra depășiri ale concetrațiilor maxim admisibile în apele uzate deversate vor primi prescripții, prin care sunt avertizați despre necesitatea strigentă de a nu deversa în sistemul public de canalizare ape uzate cu concentrații majorate de poluanți. Totodată, un agent economic care nu s-a conformat și după prelevarea repetată a probelor a primit aviz de deconectare și va fi debranșat de serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare în săptămâna curentă, a anunțat astăzi Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău”, la ședința operativă a Primăriei capitalei, transmite IPN.

Anatolie Lichii a menționat că administrația „Apă-Canal Chișinău” va intensifica verificările în teren, chiar și în zilele de odihnă, pentru a depista neregulile admise.

Potrivit directorului interimar al întreprinderii, specialiștii zilnic inspectează instalațiile interne de apă și canalizare și, totodată, instalațiile de preepurare proprie, fântânile arteziene de la întreprinderile industriale, cu întocmirea ulterioara a actului tehnic și a schemei rețelelor de apă și de canalizare, precum și stabilirea punctelor de control al apelor uzate. Astfel, în permanență se întocmesc acorduri de preluare a apelor uzate cu agenții economici, se prelevează probe de la agenți economici și se efectuează verificări.

Pentru a evita suspendarea contractelor, furnizorul de apă îndeamnă toți consumatorii care au activitate antreprenorială să revadă procesul tehnologic și să nu deverseze substanțe care depășesc concentrațiile maximal admisibile.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău