Anunțul lui Andrei Năstase după ce Curtea de Apel Chișinău i-a recunoscut victoria la alegerile noi

  • 09 Octombrie 2019 09:28
Anunțul lui Andrei Năstase după ce Curtea de Apel Chișinău i-a recunoscut victoria la alegerile noi

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, căruia Curtea de Apel Chișinău i-a recunoscut victoria la alegerile noi pentru funcția de primar din iunie anul trecut, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că pe parcursul zilei de astăzi se va deplasa la Primărie unde va discuta cu angajații acestei instituții.

El a reiterat că în 2018 justiția a făcut o nedreptate prin invalidarea rezultatelor alegerilor locale din Chișinău.

Andrei Năstase a declarat că decizia de ieri a Curți de Apel ”se datorează unei comunicări venite de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”.

Amintim că în 2018 instanța a invalidat rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău, în urma cărora Andrei Năstase devenea primar al Chișinăului, iar societatea civilă și opoziția de atunci au acuzat fosta guvernare PDM că ar fi stat în spatele deciziilor instanțelor. Uniunea Europeană, dar și alți parteneri externi au criticat dur guvernarea de atunci.

Ieri, Curtea de Apel a anulat hotărârile anterioare. Mai mulți comentatori atrag însă atenția că acest lucru se întâmplă cu doar zece zile înainte de alegerile locale generale, la care Andrei Năstase candidează din nou pentru funcția de primar al Chișinăului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău