Anunț important pentru persoanele care au introdus transport pe teritoriul vamal al UEE

  • 15 Septembrie 2021 08:00
Anunț important pentru persoanele care au introdus transport pe teritoriul vamal al UEE

Cetățenii Republicii Moldova care au introdus, în regim vamal de admitere temporară, mijloace de transport pentru uz personal, pe teritoriul vamal al Uniunii Economice Euroasiatice, inclusiv în Federația Rusă, este necesar să scoată de pe teritoriul UEE respectivele mijloace de transport până la 30 septembrie 2021 sau să le pună în circulație liberă. Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Potrivit informației, nerespectarea termenului de aflare a mijloacelor de transport introduse temporar pentru uz personal pe teritoriul Uniunii Economice Euroasiatice atrage după sine aplicarea măsurilor administrative și achitarea taxelor vamale.

Termenul de aflare pe teritoriul vamal al Uniunii Economice Euroasiatice a mijloacelor de transport, introduse temporar din state străine de către persoane fizice pentru uz personal, a fost prelungit până la 30 septembrie 2021, prin Decizia Consiliului Comisiei Euroasiatice Economice din 5 aprilie 2021. De asemenea, este suspendată consumarea termenului de 18 luni în care este posibil importul preferențial fără taxe pe teritoriul Uniunii a bunurilor personale de către cetățenii străini, care au obținut statutul de persoană reinstalată la loc permanent de trai pe teritoriul Uniunii Economice Eurasiatice, refugiat, migrant forțat.

Decizia se aplică asupra cazurilor care au apărut sau vor apărea de la 1 martie până la 30 septembrie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău