Anul 2011 a fost unul negru pentru showbiz-ul mondial

  • 29 August 2013 11:41
Anul 2011 a fost unul negru pentru showbiz-ul mondial

2011 a fost un an în care foarte multe personalități ale vieții publice ne-au părăsit pentru totdeauna. Fie că este vorba despre artiști, politicieni, inventatori, oameni care au influențat, pozitiv sau negativ, societatea, trecerea lor în neființă a ținu

2011 a fost un an în care foarte multe personalități ale vieții publice ne-au părăsit pentru totdeauna. Fie că este vorba despre artiști, politicieni, inventatori, oameni care au influențat, pozitiv sau negativ, societatea, trecerea lor în neființă a ținut capul de afiș al presei internaționale la momentul repectiv.

Despre marii dispăruți ai anului 2011 vă vorbește Cătălin Gomboș.

Anul 2011 a fost unul negru pentru showbiz-ul mondial. Chitaristul Gary Moore, cântăreața Amy Winehouse, Mike Starr, bateristul celor de la Alice in Chains, actorii Liz Taylor și Peter Falk, celebrul interpret al detectivului Colombo din serialul omonim American de succes, sunt doar câteva dintre personalitățile care ne-au părăsit în ultimele 12 luni.

Vaclav Havel este, cu certitudine, cea mai mare personalitate politică a lumii care a încetat din viață în 2011. Fostul președinte ceh, un simbol al luptei împotriva comunismului în spatele Cortinei de Fier, a fost ultimul, în oridine cronologică, dintre șefii de state care au murit în acest an. Doi dintre cei mai teribili dictatori ai ultimelor decenii, libianul Moamar Gadhafi și nord-coreanul Kim Sung Il, au părăsit scena politică în ultimele luni.  Primul ucis de forțele rebele care l–au debarcat de la putere, iar al doilea în urma unui infarct.

Unul dintre decesele care au marcat opinia public în acest an a fost cel al celebrului proprietar al trustului Apple. Dispariția lui Steve Jobs, un vizionar care a revoluționat lumea prin invențiile sale în domeniul IT-ului, i-a îndoliat nu doar pe pasionații de gadget-uri inteligente, dar și pe cei pentru care non-conformistul miliardar a fost un model de atitudine și carcater.

Nici România nu a fost ocolită de pierderile unor personalități importante ale vieții culturale. Muzicienii Johny Răducanu, Cornel Fugaru, Mălina Olinescu, scriitorii Fănuș Neagu și Ioan Grigorescu, regizorii Andrei Blaier și Alexandru Tocilescu, criticii de film Alex Leo Șerban și Viorica Bucur sunt cei care au plecat dintre noi în această perioadă. În Republica Moldova, s-a stins din viață, în luna decembrie, poeta Leonida LAri.

Audio: Relatează Cătălin Gomboș

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:1,03 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău