Antreprenorii autohtoni au cucerit consumatorii clujeni în cadrul Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Cluj- Napoca

  • 23 Mai 2023 17:10
Antreprenorii autohtoni au cucerit consumatorii clujeni în cadrul Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Cluj- Napoca

Circa 20 de antreprenori autohtoni au participat, în perioada 19-21 mai 2023, la Expoziția „Republica Moldova Prezintă”, organizată la Cluj- Napoca, România, în cadrul evenimentului „Zilele Clujului”. „Din anul 2016, CCI a RM organizează, tradițional, participarea companiilor autohtone în cadrul Expoziției „Republica Moldova Prezintă” în România. Am fost la Iași, Brașov, Baia- Mare, Ploiești, iar anul acesta, în premieră, am ajuns și la Cluj-Napoca. Pentru noi ca organizatori, dar și pentru antreprenorii autohtoni, este o mare bucurie și mândrie, totodată, pentru că suntem așteptați cu ardoare, de fiecare dată în România. Produsele noastre au valoare, sunt calitative, competitive și merită să fie cunoscute în cât mai multe regiuni din România. Mulțumesc partenerilor pentru suport, și desigur, participanților care ne reprezintă țara cu mândrie”, a spus Sergiu HAREA, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Potrivit Vioricăi Cazacu, Șefa Secției Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții din cadrul CCI, evenimentul a fost un prilej în plus de a demonstra cât sunt de bune produsele noastre și merită promovate. „Sunt mândră de producătorii autohtoni, care cu multă dăruire și curaj și-au promovat produsele, aici, în România. CCI a fost și continuă să fie un susținător aprig al companiilor autohtone, promovând produsele de calitate”.

Șefa Secției Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții a mai menționat că standurile companiilor moldovenești au fost vizitate de un număr impresionant de români, care au apreciat fiecare produs moldovenesc.

Livia Titica, reprezentanta brandului „LiRo” a menționat că atmosfera la Cluj-Napoca a fost una foarte frumoasă, întrucât oamenii au vizitat standurile moldovenești până târziu și au făcut cunoștință cu produsele noastre.

„Datorită Camerei de Comerț și Industrie am ajuns aici, și le mulțumim pentru această oportunitate”, a menționat Nicolae Tronciu, reprezentantul „Vinăriei Tronciu”.

„Aceste evenimente ne ajută foarte mult. Noi ne-am promovat vinurile, și vrem să mai venim pe piața din România”, a spus Lilian Popescu, reprezentantul „Divus Wineri”.

„Sunt minunate aceste evenimente căci ne cunoaște publicul, putem stabili parteneriate, ne extindem și noi un pic gama de produse, mai cunoaștem lucruri noi, numai plusuri. Ne dorim să mergem în toată România cu produsele noastre”, a declarat Maria Bobeica, reprezentanta „Levantica”.

„Am avut ocazia să analizăm și să cunoaștem preferințele oamenilor, sunt diferite de cele ale consumatorilor din țara noastră, sau chiar din Iași, e o experiență minunată”, a spus Marin Ceban, reprezentantul „Mira”.

Participanții expoziției au fost susținuți și de un grup de moldoveni stabiliți la Cluj-Napoca, care au așteptat cu nerăbdare să revadă produsele îndrăgite.

„Suntem o mică, dar inimoasă părticică din comunitatea basarabenilor stabiliți în Cluj, și susținem parcursul european al țării noastre, susținem din tot sufletul producătorii noștri”, a spus un vizitator al expoziției.

Ediția din acest an a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu suportul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Ambasadei Republicii Moldova în România, Primariei Cluj-Napoca, Consiliului local Cluj-Napoca și Asociației Meșteșugarilor Cluj-Napoca.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău