Antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului sunt informați despre comerțul cu Uniunea Europeană

  • 03 Februarie 2017 15:45
Antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului sunt informați despre comerțul cu Uniunea Europeană

Peste 80 de antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului au discutat despre facilitățile oferite de Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană.

Discuția face parte din Programul european de consolidare a încrederii. Cele mai importante subiecte abordate au vizat procedurile de vămuire a mărfurilor, activitatea Comitetului pentru Facilitarea Comerțului, bunele practici de import-export și activitatea rețelei Enterprise Europe Network în Moldova, transmite IPN.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că UE rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova și cea mai importantă piață de export, iar 64% din produsele moldovenești merg pe piața UE.  „Comerțul cu UE rămâne un pilon important al economiei moldovenești. Mă bucur să văd în această sală antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistru. Este extrem de important să utilizați pârghiile care vi se oferă pentru a face uz de oportunitățile de export pe piața Uniunii Europene, care are cel mai mare potențial de cumpărare”, a spus Pirkka Tapiola.

Ambasadoarea Republicii Italiene la Chișinău, Valeria Biagiotti a subliniat că Italia ocupă un rol important în ceea ce privește investițiile directe în Republica Moldova și va continua efortul de susținere a antreprenorilor moldoveni și italieni.

Oamenii de afaceri au avut posibilitatea să discute și să stabilească parteneriate cu antreprenori din Italia, care au deja acces la rețelele de distribuție europene.

Evgheny Frolov, reprezentant al unei companii din stânga Nistrului, a precizat că organizația pe care o reprezintă este interesată să-și sporească exportul produselor pe piața europeană și să valorifice orice oportunitate oferită de Acordul de liber schimb.

Evenimentul s-a desfășurat cu suportul financiar al Uniuni Europene, prin intermediul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Proiectul „Business Bridge Platform” este realizat de Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană, în parteneriat cu Camera de Comerț din stânga Nistrului și Centrul pentru Dezvoltare Socio-Economică și Susținere a Antreprenorialului Inovațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău