Antony Blinken | SUA vor deveni în următoarele luni ''liderul'' accesului mondial la vaccinul împotriva COVID-19

  • 30 Martie 2021 09:10
Antony Blinken | SUA vor deveni în următoarele luni ''liderul'' accesului mondial la vaccinul împotriva COVID-19

SUA vor deveni în următoarele luni ''liderul'' accesului mondial la vaccinul împotriva COVID-19, după prime contribuții pentru Mexic și Canada, a declarat luni secretarul de stat american Antony Blinken, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Washingtonul a anunțat deja acorduri pentru a trimite 2,5 milioane de doze în Mexic și 1,5 milioane de doze în Canada.

''Prevăd că în măsura în care vom continua să vaccinăm întreaga populație americană, vom fi în măsură să facem mai mult în restul lumii'', a spus Antony Blinken într-o videoconferință de presă.
 

''În următoarele luni, sunt convins că Statele Unite vor deveni liderul pentru a garanta accesul la vaccinuri în lume'', a dat asigurări demnitarul american.


Secretarul de stat american a amintit că Washingtonul contribuie cu 2 miliarde de dolari la COVAX, mecanismul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de ajutorare a celor mai afectate țări, și s-a angajat să vireze încă 2 miliarde de dolari până în 2022 ''în măsura în care alte țări își sporesc propria contribuție''.

Președintele american Joe Biden a anunțat luni că 90% dintre adulți ar fi eligibili pentru o primă doză în următoarele trei săptămâni în SUA. El declarase că prioritatea va fi vaccinarea populației SUA, înainte de a avea în vedere livrarea unui probabil surplus de vaccinuri altor țări unde campaniile de vaccinare înregistrează întârzieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău