Antony Blinken s-a întâlnit, la Washington, cu Prima Doamnă a Ucrainei: SUA își mențin angajamentul de a ajuta poporul ucrainean

  • 19 Iulie 2022 12:06
Antony Blinken s-a întâlnit, la Washington, cu Prima Doamnă a Ucrainei: SUA își mențin angajamentul de a ajuta poporul ucrainean

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit luni, 18 iulie, cu Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, la Washington, informează comunicatul oficial, scrie caleaeuropeana.ro.

Antony Blinken a subliniat angajamentul cuprinzător și de durată al Statelor Unite de a sprijini Ucraina în războiul „nedrept și neprovocat al Rusiei”. Secretarul de stat american și Prima Doamnă au vorbit despre costurile umane imense și în creștere ale invaziei.

„M-am întâlnit astăzi cu Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, pentru a discuta despre costurile umanitare imense ale războiului provocat de președintele Putin. Statele Unite își mențin angajamentul de a ajuta poporul ucrainean să se apere de Rusia, să obțină dreptate și să își reconstruiască țara”, a scris Antony Blinken, pe Twitter.

Mai mult, secretarul de stat a condamnat cu fermitate atacurile brutale ale Rusiei, care continuă să rănească și să ucidă civili nevinovați și să distrugă case, spitale, școli și alte infrastructuri civile – inclusiv un atac din 14 iulie la Vinnytsya, care a ucis trei copii.

Antony Blinken a lăudat munca depusă de Prima Doamnă Zelenska pentru a-i ajuta pe ucrainenii afectați de război. El a reiterat că Statele Unite vor continua să ofere asistență pentru a ajuta Ucraina să răspundă la provocările economice și umanitare semnificative cu care se confruntă, inclusiv prin sprijinirea inițiativei Primei Doamne privind sănătatea mintală pentru cetățenii afectați de război.

De asemenea, secretarul de stat a reiterat că Statele Unite rămân dedicate să ajute poporul ucrainean să se recupereze în urma devastării provocate de „războiul nedrept al președintelui Putin”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău