Antony Blinken s-a întâlnit cu directorul general al OMS la Kuweit: SUA sprijină proiectul OMS de a efectua studii suplimentare privind originile COVID-19

  • 29 Iulie 2021 12:32
Antony Blinken s-a întâlnit cu directorul general al OMS la Kuweit: SUA sprijină proiectul OMS de a efectua studii suplimentare privind originile COVID-19

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit miercuri în Kuweit cu directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, căruia i-a făcut cunoscut „sprijinul” în eforturile sale pentru aprofundarea anchetei în China asupra originii pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

„În cadrul întâlnirii cu Tedros am discutat despre salvarea vieților prin stoparea pandemiei și despre promovarea securității sanitare globale. SUA sprijină proiectul OMS de a efectua studii suplimentare privind originile COVID-19, inclusiv în Republica Populară Chineză, pentru a înțelege mai bine această pandemie și pentru a le preveni pe următoarele”, a transmis șeful diplomației americane, pe contul său de Twitter.

Mai mult, Antony Blinken a insistat asupra importanței ca „întreaga comunitate internațională să ajungă la un acord asupra acestei chestiuni cruciale”.

Cei doi au discutat și despre colaborarea lor pentru a continua să reformeze și să consolideze OMS, din care fostul președinte american Donald Trump s-a retras, denunțând o agenție ONU supusă Beijingului, și la care succesorul său Joe Biden a revenit.

Reamintim că săptămâna trecută China a respins planul OMS de a continua ancheta privind originea pandemiei, după ce directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a propus inspecții la o serie de laboratoare din regiunile chineze unde au fost identificate primele cazuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău