Antony Blinken își va începe miercuri vizita oficială la Chișinău, unde va anunța acordarea unui nou pachet de sprijin pentru Rep.Moldova

  • 27 Mai 09:03
Antony Blinken își va începe miercuri vizita oficială la Chișinău, unde va anunța acordarea unui nou pachet de sprijin pentru Rep.Moldova

Secretarul de stat american, Antony Blinken, va sosi miercuri, 29 mai, în vizită la Chișinău unde va avea convorbiri cu președinta Maia Sandu și cu premierul Dorin Recean, transmite Radio Chișinău.

La Chișinău, Antony Blinken, urmează să anunțe un nou pachet de asistență americană pentru Rep. Moldova, după cum a comunicat la o conferință de presă, la Washington, asistentul secretarului de stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice James O’Brien.

În comunicatul oficial postat pe pagina web a Departamentului de Stat se precizează că noul sprijin american va fi destinat atingerii independenței energetice a Rep. Moldova și consolidării democrației în fața amenințărilor rusești.

Totodată, secretarul de stat american va discuta cu oficialii moldoveni despre progresul înregistrat de Rep. Moldova în calea spre integrarea europeană și amenințarea reprezentată de ingerința Rusiei în procesele sale interne.

După Chișinău, Blinken va merge la Praga, la reuniunea ministerială NATO, care se așteaptă să fie dominată mai ales de tema Ucrainei, a mai spus O’Brien.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău