Anticorupție.md | Holding-ul Sheriff din Transnistria se asigură cu combustibil rusesc prin intermediul unui off-shore din Elveția ( Revista presei)

  • 09 Decembrie 2021 10:21
Anticorupție.md | Holding-ul Sheriff din Transnistria se asigură cu combustibil rusesc prin intermediul unui off-shore din Elveția ( Revista presei)

Dintr-o investigație publicată pe anticorupție.md aflăm că holding-ul Sheriff din Transnistria se asigură cu combustibil rusesc prin intermediul unui off-shore din Elveția. Potrivit publicației, regiunea transnistreană se alimentează cu combustibil printr-o schemă bine elaborată la care contribuie firme din Rusia, intermediari din România și Republica Moldova și o serie de foști oficiali și oameni de afaceri de pe cele două maluri ale Nistrului, printre care și fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari. Potrivit unui răspuns oferit de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova pentru Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova, schema transportării de combustibil în regiunea separatistă transnistreană începe din Portul rusesc Novorosiisk de la Marea Neagră. De aici produsele petroliere sunt transportate pe cale maritimă până în Portul Constanța din România, la societatea comercială Oil Terminal, apoi ajung în Transnistria.

Într-un interviu în Ziarul Național viitorul Ambasador al R. Moldova în România, Victor Chirilă vorbește despre prioritățile relațiilor dintre România și Republica Moldova, dar și despre necesitatea reintegrării Transnistriei.
Potrivit acestuia, România este cel mai important partener strategic fără de care Republica Moldova nu poate evolua astfel încât să aibă o democrație eficientă, un stat de drept funcțional, o economie dinamică și sustenabilă, o securitate națională care să corespundă idealului său de stat suveran și independent. Referindu-se la relațiile comerciale dintre cele două state, el a subliniat că acestea pot fi îmbunătățite prin modernizarea infrastructurii de transport, în special a podurilor rutiere și feroviare. 

Jurnal.md publica petiția violonistei Alexandrei Conunova în adresa autorităților după ce acum o lună a rămas fără vioară în timp ce pleca într-o deplasare în Rusia.

Aceasta afirmă că este demoralizată și dezamăgită”  pentru că se  simte hărțuită de propria-i țară. „Îmi este știrbită imaginea, îmi sunt compromise numele și activitatea profesională, îmi sunt aduse prejudicii morale și materiale!

Este crud și absolut nedrept. Sunt artistă și menirea mea este să creez! Vreau să revin la normalitate, la viața mea firească – la Muzică!”, scrie Alexandra Conunova în petiție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău