Anticipate | Siegfried Mureșan: „Monitorizăm dacă alegerile se desfășoară în acord cu legislația națională și cu angajamentele internaționale ale R. Moldova”

  • 09 Iulie 2021 11:32
Anticipate | Siegfried Mureșan: „Monitorizăm dacă alegerile se desfășoară în acord cu legislația națională și cu angajamentele internaționale ale R. Moldova”

Europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, se află, de astăzi, în Republica Moldova, ca parte a Misiunii Parlamentului European de observare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Obiectivul este să monitorizăm dacă alegerile se desfășoară în acord cu legislația națională și cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova. Ne vom întâlni cu autoritățile responsabile de organizarea alegerilor și cu partidele politice care participă la alegeri, vom merge în secțiile de votare, vom urmări procesul electoral și vom asista la desigilarea urnelor de votare și numărarea voturilor”, a anunțat eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul European a decis să trimită o delegație de observatori la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova. Din delegație, care va fi condusă de eurodeputatul David McAllister (grupul Partidului Popular European, PPE), vor mai face parte Siegfried Mureșan (grupul PPE), Andreas Schieder (grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, S&D), Juozas Olekas (grupul S&D), Viola von Cramon-Taubadel (grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană) și Cristian Terheș (grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni).

Delegația PE va organiza o conferință de presă în după-amiaza zilei de 12 iulie și, alături de alți observatori internaționali, își va prezenta concluziile preliminare asupra procesului electoral.

Aceasta este prima misiune de observare a alegerilor trimisă de PE după izbucnirea pandemiei de COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău