Anticipate | Curtea de Apel va relua examinarea dosarului cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în diaspora

  • 14 Iunie 2021 09:28
Anticipate | Curtea de Apel va relua examinarea dosarului cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în diaspora

Curtea de Apel Chișinău urmează să reia astăzi examinarea contestațiilor depuse de câțiva concurenți electorali împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate la alegerile din 11 iulie curent.

Ședința instanței de apel a început joi, 10 iunie, și a continuat trei zile fiind întreruptă de mai multe ori din cauza cererilor contestatarilor privind recuzarea unor judecători.

Pe portalul național al instanțelor se precizează că această cauza civilă va fi transmisă spre repartizare aleatorie unui alt complet de judecată în scopul examinării cererilor de recuzare depuse.

Amintim că la 5 iunie a decis deschiderea a doar 139 de secții de votare în străinătate la alegerile parlamentare anticipate, ceea ce a provocat critici din partea unor concurenți electorali, a președintei Maia Sandu și a reprezentanților societății civile.

Ulterior, pe fondul protestelor, autoritatea electorală și-a revizuit decizia și majorat cu șapte numărul inițial până la 146 de secții pentru diasporă. Decizia CEC a fost contestată la Curtea de APEL de către PAS, Platforma Demnitate și Adevăr, Blocul lui Renato Usatîi, PUN și AUR.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău