Anthony Fauci: SUA ar putea aduce sub control Covid-19 până la începutul anului viitor

  • 25 August 2021 10:30
Anthony Fauci: SUA ar putea aduce sub control Covid-19 până la începutul anului viitor

Statele Unite ar putea aduce sub control Covid-19 până la începutul anului viitor, fiind posibil ca aprobări pe scară mai largă a vaccinurilor să aibă loc în săptămânile următoare, a declarat dr. Anthony Fauci, cel mai reputat specialist american în boli infecțioase, la o zi după aprobarea completă a vaccinului dezvoltat de Pfizer de către Agenția pentru Medicamente și Alimente (FDA), transmit Reuters și Hotnews.ro.

Fauci a spus că aprobarea vaccinului Pfizer deschide calea ca mai mulți oameni să fie vaccinați, fiind posibil ca în următoarele săptămâni să fie aprobate complet și vaccinuril dezvoltate de Moderna și Johnson & Johnson's, iar aprobarea pentru copiii mici să aibă loc în toamnă, transmite sursa citată.

"Dacă obținem majoritatea covârșitoare a celor 80 până la 90 de milioane de oameni care nu au fost încă vaccinați, care au fost reticenți să se vaccineze sau nu au avut ocazia, cred că putem vedea lumina la capătul tunelului", a spus Fauci la emisiunea ”Today” de la NBC News.

"Putem întoarce acest lucru", a mai spus el pentru MSNBC.

Fauci, principalul consilier medical al președintelui Joe Biden și șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat pentru MSNBC că se așteaptă ca vaccinurile dezvoltate de Moderna și Johnson & Johnson să obțină aprobarea completă a FDA ”relativ curând”, posibil în câteva săptămâni până la o lună.

”Cred că există o șansă rezonabilă” ca Pfizer sau Moderna să obțină aprobarea FDA pentru copiii mai mici înainte de sezonul de vacanță viitor, a mai afirmat Fauci la NBC News.

”Sperăm până la sfârșitul toamnei și începutul iernii”, a precizat acesta.

"Dacă putem trece peste această iarnă și obținem cu adevărat majoritatea, majoritatea covârșitoare a celor 90 de milioane de oameni care nu au fost vaccinați, sper să putem avea un control bun în primăvara anului 2022", a declarat Fauci pentru CNN, luni seara târziu.

Pfizer Inc și partenera sa BioNTech au obținut luni aprobarea completă din partea FDA pentru vaccinul lor împotriva Covid-19.

Vaccinurile Moderna și J&J rămân autorizate sub autorizația de utilizare de urgență a FDA.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău