Anthony Fauci cere Chinei să prezinte dosarele medicale ale unor angajați ai laboratorului din Wuhan

  • 04 Iunie 2021 09:37
Anthony Fauci cere Chinei să prezinte dosarele medicale ale unor angajați ai laboratorului din Wuhan

Principalul expert în boli infecțioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, a cerut Chinei să prezinte dosarele medicale a nouă persoane angajate ale laboratorului din Wuhan, ale căror afecțiuni ar putea oferi indicii vitale dacă COVID-19 a apărut pentru prima dată ca rezultat al unei scurgeri de laborator, a relatat joi Financial Times (FT), citat vineri de Reuters, potrivit Agerpres.

"Aș dori să văd fișele medicale ale celor trei persoane despre care se spune că s-au îmbolnăvit în 2019. S-au îmbolnăvit într-adevăr și, dacă da, de ce s-au îmbolnăvit?", a declarat Fauci, citat de FT.

Originea virusului este puternic contestată, în timp ce agențiile de informații americane încă examinează informațiile potrivit cărora cercetătorii unui laborator chinez de virologie din Wuhan au fost grav bolnavi în 2019 cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri de COVID-19.

Cu toate acestea, oamenii de știință și oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza scurgerilor de laborator, spunând că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte să lovească orașul Wuhan și chiar ar fi putut intra în China prin livrări de alimente congelate importate sau comerț cu animale sălbatice.

Potrivit Financial Times, Fauci continuă să creadă că virusul a fost transmis mai întâi la oameni de la animale, notând că, chiar dacă cercetătorii laboratorului au avut COVID-19, ei ar fi putut contracta boala de la populația mai largă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău