Antenționare de călătorie Japonia - ploi torențiale și alunecări de teren

  • 05 Iulie 2019 19:28
Antenționare de călătorie Japonia - ploi torențiale și alunecări de teren

Ministerul Afacerilor Externe de la București informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Japonia că Agenția Meteorologică locală a prognozat, pentru următoarea perioadă, o înrăutățire a vremii în regiunea Kyushu (nord și sud), cu privire la riscul de ploi torențiale și producerii alunecărilor de teren.

Ploile abundente din această regiune pot depăși nivelul mediu de precipitații medii înregistrat, statistic, pentru întreaga lună iulie 2019, existând și riscul producerii de alunecări de teren, de creștere a nivelului râurilor, precum și cel de inundații majore, care să conducă la evacuarea populației din zonele afectate. Cetățenii români sunt rugați să manifeste atenție sporită dacă se află sau tranzitează astfel de zone, să urmeze sfaturile autorităților locale și să urmărească îndeaproape informațiile distribuite de autoritățile nipone competente, a transmis MAE printr-un comunicat de presă.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Japonia: +81334791804, +81334790431, +81334790432, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Tokyo: +818044614465.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://tokyo.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection, www.mae.ro, https://www.volcanodiscovery.com/japan.html și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața'.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău