ANTA: Ucraina interzice trecerea frontierei unităților de transport care nu sunt înregistrate în sistemul electronic „eCherha”

  • 28 Mai 11:40
ANTA: Ucraina interzice trecerea frontierei unităților de transport care nu sunt înregistrate în sistemul electronic „eCherha”

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) informează, conform demersului Ministerului Comunităților Teritoriilor și Dezvoltării Infrastructurii al Ucrainei, că autoritățile vecine vor interzice trecerea frontierei unităților de transport care nu sunt înregistrate în sistemul electronic „eCherha”. Nerespectarea acestei reglementări va fi considerată o încălcare a legislației, precizează ANTA într-un comunicat.

ANTA informează că pentru fiecare unitate de transport care se deplasează pe o rută regulată, operatorul de transport este obligat să rezerve un interval de timp în sistemul „eCherha” conform graficului de circulație stabilit al rutei respective.

Transportatorii care efectuează curse ocazionale de persoane trebuie să introducă în sistem numărul autorizației sau numărul Carnetului cu foi de parcurs INTERBUS.

În contextul celor menționate supra, ANTA recomandă operatorilor de transport ai Republicii Moldova, antrenați în efectuarea transportului rutier internațional de persoane, să asigure respectarea procedurii de înregistrare a curselor în sistemul electronic, în vederea evitării constrângerilor legale din partea autorităților ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău