ANSP | Trei persoane suspectate de Coronavirus

  • 03 Martie 2020 12:40
ANSP | Trei persoane suspectate de Coronavirus

Trei persoane care au revenit recent de peste hotare sunt suspectate că ar fi infectate cu Coronavirus de tip nou.

Medicii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică /ANSP/ le-au preluat probe care vor fi examinate astăzi la laboratorul epidemiologic. Informația a fost făcută publică la ședința Punctului Focal Național, comunică MOLDPRES.

În cadrul ședinței, reprezentanții ANSP au declarat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate trei cazuri suspecte de Coronavirus de tip.

În cadrul IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” s-au adresat 36 de persoane, dintre care au fost internați 26 de pacienți cu gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și infecții respiratorii acute severe. Persoane cu suspecții la Coronavirus în spital nu au fost depistate.

Conform datelor pentru 24 de ore, oferite de Poliția de Frontieră, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova a constituit 18122 de persoane (frontiera terestră cu România – 10350 persoane; frontiera terestră cu Ucraina – 4940 de persoane; frontiera aeriană – 2832 de persoane).

Autoritățile solicită repetat implicarea tuturor persoanelor care revin în țară din zonele de risc, ca să se adreseze individual la medicul de familie, pentru examinare și monitorizare la domiciliu timp de 14 zile.

Autoritățile din Italia au anunțat că două moldovence au fost testate pentru COVID-19, iar testele au arătat un rezultat pozitiv. Femeile au fost plasate în carantină, însă nu necesită spitalizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău