ANSP: Săptămâna trecută s-au înregistrat peste 40 de cazuri de gripă sezonieră

  • 07 Decembrie 2022 16:03
ANSP: Săptămâna trecută s-au înregistrat peste 40 de cazuri de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 44 de cazuri de gripă sezonieră.

Potrivit ANSP, în municipiul Chișinău s-au înregistrat 18 cazuri, Bălți – 6, Fălești - 7, Briceni - 5, Edineț - 3, Sângerei - 2 și câte un caz în Glodeni, Ocnița și Orhei.

Totodată, în perioada 3 octombrie – 4 decembrie au fost înregistrate în total 75 de cazuri de gripă, 62 953  de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 3 279 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

În prezent, în țară continuă procesul de imunizare împotriva gripei sezoniere. Din numărul total de doze disponibile au fost utilizate 70,9%. Vaccinul este administrat, în mod prioritar, persoanelor din grupele de risc, celor cu maladii cronice și imunitate compromisă, gravidelor etc. Pentru a se imuniza gratuit, cetățenii se pot adresa la medicul de familie. Vaccinul antigripal poate fi administrat simultan cu cel împotriva Covid-19.

De asemenea, se recomandă folosirea măștilor de protecție, respectarea distanței fizice, igiena și dezinfecția mâinilor, acoperirea gurii și a nasului cu șervețele de unică folosință în timpul tusei și strănutului și adresarea la medic odată cu apariția primelor simptome de boală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău