ANSP: În raionul Sîngerei s-a depistat un focar de rujeolă la copii, cu 50 de cazuri confirmate

  • 24 Iunie 18:20
ANSP: În raionul Sîngerei s-a depistat un focar de rujeolă la copii, cu 50 de cazuri confirmate

În focarul înregistrat în raionul Sîngerei au fost confirmate în total 50 de cazuri de rujeolă la copii care au vârste cuprinse între 2 și 19 ani, din familii multiple. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat contra rujeolei din motivul apartenenței la o confesiune religioasă. Datele au fost prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Potrivit ANSP, de la începutul anului curent, în Republica Moldova, au fost înregistrate 134 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care nouă sunt de import (România, Azerbaidjan, Marea Britanie și Germania). Cazurile au fost raportate la persoane cu vârste cuprinse între – 0,5 luni și 55 de ani. Cele mai multe dintre acestea au fost raportate în mun. Chișinău – 57 de cazuri.

Alte teritorii afectate de rujeolă, de la începutul acestui an sunt: Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei, Dubăsari – câte un caz; Drochia, Râșcani – câte două cazuri; Dondușeni, Ialoveni – câte trei cazuri; Bălți – cinci cazuri, Strășeni – șase cazuri.

Specialiștii  reiterează că tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care, copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:6,69 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
11
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău