ANSA verifică condițiile în care muncitorii iau masa în câmp, pentru a se proteja de COVID-19

  • 25 Iunie 2020 11:12
ANSA verifică condițiile în care muncitorii iau masa în câmp, pentru a se proteja de COVID-19

Peste 200 de angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat verificări minuțioase în piețele și magazinele alimentare din țară. Aceștia au făcut 525 de inspecții, în urma cărora au depistat 149 de încălcări. Despre aceasta a anunțat Directorul General ANSA, Vladislav Cotici, în cadrul unui briefing de presă.

"O atenție deosebită o atragem în piețe, dat fiind faptul că acolo este un flux mai mare de persoane și riscul cel mai mare de a căpăta infecția”.

Totodată, directorul ANSA a declarat că inspectorii fac și controale la asociațiile agricole, unde au demarat lucrările sezonier în câmp. ANSA reiterează operatorilor economici în domeniu să respecte toate cerințele de prevenire a răspândirii noului coronavirus impuse de autorități.

"Inspectorii efectuează inspecții și în câmp. Verifică dacă agenții economici din domeniu respectă măsurile și cerințele epidemiologice pentru a ne proteja de COVID-19. Aceștia verifică procesul de alimentație a persoanelor care lucrează în câmp. Astfel, atunci când muncitorii i-au masa în câmp, agentii economici trebuie să respecte cerințele privind siguranța alimentelor întrucât suntem în perioada caniculară și putem avea și alte probleme, precum intoxicațiile.", a precizat Vladislav Cotici.

Inspectorii ANSA sunt oricând disponibili pentru a oferi sprijin consultativ tuturor operatorilor economici, astfel să punem umărul acolo unde este necesar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău