ANSA va oferi recompense pentru raportarea animalelor găsite moarte

  • 19 August 17:44
ANSA va oferi recompense pentru raportarea animalelor găsite moarte

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi, 19 august, că va oferi recompense pentru raportarea cazurilor de găsire a animalelor moarte.

„Supravegherea stării de sănătate a animalelor/ păsărilor domestice și sălbatice este foarte importantă pentru cunoașterea stării de sănătate la nivel național și pentru întocmirea analizelor privind riscul de trecere a anumitor boli de la animalele din mediul sălbatic, la cele domestice. Depistarea din timp a unor astfel de cazuri, ajută autoritățile responsabile de sănătatea animalelor și siguranța alimentelor în stabilirea măsurilor de profilaxie și control al bolilor”, indică ANSA.

Semnalarea cazurilor de animale/păsări domestice sau sălbatice, găsite moarte sau bolnave, poate fi transmisă la adresa de e-mail: [email protected], utilizând formularul de notificare a cazurilor de animale moarte.

„Nu uitați, în anumite cazuri ANSA vă poate oferi recompense pentru raportarea acestor cazuri”, a rezumat instituția, , transmite MOLDPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,92
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,24 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău