ANSA retrage de pe piață un lot de maioneză

  • 07 Decembrie 2023 15:55
ANSA retrage de pe piață un lot de maioneză

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi consumatorii despre decizia de retragere din comerț a maionezei ”Provensal”, producător ÎM ”ALIMCOM” SA, mun. Chișinău, din cauza necorespunderii indicilor calitativi și anume prezența mucegaiului sub capacul ambalajului.

Potrivit ANSA, operatorul din domeniul alimentar ÎM ”ALIMCOM” SA , în conformitate cu Legea privind siguranța alimentelor, va retrage de la distribuitori și din rețelele de comerț loturile de maioneză ”Provensal”, cu fracția masică de grăsime 67%, 1/250ml, ambalaj pet, cu data fabricării 09.11.2023 și 14.11.2023.

„Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț, de unde au fost procurate. Operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea și reducerea riscurilor asupra sănătății umane”, indică sursa citată.

Operatorii care nu au luat măsuri de retragere a acestora de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică, rezumă Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

 

ANSA retrage de pe piață un lot de maioneză

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău