ANSA instituie Linia instituțională anticorupție

  • 02 August 2020 12:48
ANSA instituie Linia instituțională anticorupție

Începând cu data de 3 august 2020, ANSA instituie Linia instituțională anticorupție la numărul unic de telefon – (022) 290 800.

Noul serviciu va fi funcțional ca urmare a unui ordin semnat de către Directorul general al ANSA, Vladislav Cotici, în contextul Legii privind aprobarea Regulamentului de funcționare a sistemului liniilor telefonice anticorupție.

În acest sens, responsabilii desemnați din cadrul ANSA urmează să asigure apelanții cu răspunsuri exhaustive la întrebările ce vizează codul de conduită, normele de etică și deontologie, eventuale manifestări de corupție, influențe necorespunzătoare, admise de către funcționari publici/angajații din cadrul ANSA. Totodată, cetățenii vor avea posibilitatea de a furniza informații cu privire la faptele de comportament corupțional comise de către reprezentanții ANSA.

Potrivit unui comunicat ANSA scopul acestui serviciu este de a spori transparența în activitatea insituției, prevenirea, depistarea și contracararea actelor de corupție și conexe acestora, precum și a intensifica colaborarea cu reprezentanții sectorului public și privat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău