ANSA atenționează: Ouă infectate cu salmonella la o fermă din Dondușeni

  • 10 Februarie 16:15
ANSA atenționează: Ouă infectate cu salmonella la o fermă din Dondușeni

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a informat consumatorii despre riscul de plasare pe piață a ouălor infectate cu salmonella.

Potrivit comunicatului ANSA din 9 februarie, instituția atenționează cetățenii despre necesitatea de a evita procurarea produselor fermei de găini din satul Târnova, raionul Dondușeni (administrată de SRL ”Rediagro”) pentru că ouăle de găină ale firmei menționate nu prezintă siguranță pentru consumatori.

„Ca urmare a multiplelor încălcări grave admise de operatorul din domeniul alimentar SRL ”Rediagro” din s. Târnova, r. Dondușeni (exploatația de găini ouătoare a căruia mai multe hale a fost depistă pozitivă la Salmonella Enteritidis) precum și a lipsei de colaborare eficientă cu organul de control, a lipsei transparenței în trasabilitatea și circuitul alimentar, fapt ce contravine reglementărilor în domeniul alimentar, ANSA atenționează consumatorii despre necesitatea de a evita procurarea ouălor produse de operatorul din domeniul alimentar SRL ”Rediagro”, în scopul atingerii unui înalt nivel de protecție a sănătății umane și a intereselor consumatorului în domeniul alimentar”, se arată în comunicatul ANSA.

Denumire produsului: Ouă de găină;

Codul producătorului: 3MD DN 006;

Data durabilității minimale: orice data de durabilitate minimală;

Producător: SRL ” REDIAGRO”, s. Târnova, r. Dondușeni.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor asupra sănătății umane, prezentate de un produs alimentar neconform.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău