ANSA: Gândacul de Colorado atacă

  • 19 Mai 2014 14:29
ANSA: Gândacul de Colorado atacă

Din cauza ploilor din ultimul timp, mai multe culturi agricole riscă să fie afectate de boli și dăunători.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, principalii dăunători ce riscă să afecteze, în special, culturile cerealiere sunt ploșnița asiatică a cerealelor, populația căreia a început să crească în a doua decadă a lunii aprilie. 

Spre deosbire de anii secetoși care favorizează în mod special apariția dăunătorilor, anii ploioși crează medii favorabile și dezvoltării ciupercilor microscopice, susține entomologul Asia Timuș, doctor în agronomie.

Pe câmpurile de floarea soarelui, sfeclă de zahăr, porumb, tutun și legume pericol vor prezenta sârmarii, densitatea cărora pe unele suprafețe va crește de 2 ori. Un mare pericol pentru culturile de cartof, tomate și vinete îl va reprezenta și gândacul de Colorado, se arată în avertismentele Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Fermierul Gheorghe Malcoci din satul Horești, raionul Ialoveni susține că déjà i-au fost afectate plantațiile de lucernă. 

Pentru a afla mai multe informații despre dezvoltarea bolilor și dăunătorilor, precum și despre modul de combartere a acestora, agricultorii sunt îndemnați să ia legătura cu inspectorii Agențiilor Teritoriale Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău