ANRE va revizui miercuri tarifele la gazele naturale

  • 19 Februarie 14:12
ANRE va revizui miercuri tarifele la gazele naturale

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va examina miercuri demersul SA „Moldovagaz” cu privire la revizuirea tarifului de furnizare a gazelor naturale, transmite IPN.

Potrivit proiectului publicat de ANRE, la punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor de presiune înaltă urmează să fie stabilit un tarif de 10 955 de lei pentru o mie de metri cubi, comparativ cu 10 933 de lei – tarif solicitat de „Moldovagaz”.

În punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de medie presiune, ANRE propune tarife în mărime de 12 091 de lei pentru o mie de metri cubi, în comparație cu 12 084 de lei – tarif solicitat de „Moldovagaz”.

În cazul rețelelor de presiune joasă, la care sunt conectați toți consumatorii casnici și o parte a consumatorilor non-casnici, se propune un tarif de 16 078 lei pentru o mie de metri cubi, comparativ cu 16 062 de lei, cât a solicitat furnizorul. În prezent acest tarif constituie 18 lei.

În proiectul ANRE se menționează că hotărârea urmează să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Ședința ANRE este programată pentru miercuri, la ora 10.00. Pe lângă cererea de aprobare a prețurilor reglementate pentru gazele naturale, parvenită de la SA „Moldovagaz”, Agenția are în examinare și cererile de aprobare a tarifelor pentru 12 operatori ai sistemului de distribuție a gazelor naturale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău