ANRE neagă declarațiile lui Alexandru Slusari

  • 29 Septembrie 2021 16:52
ANRE neagă declarațiile lui Alexandru Slusari

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) dezminte declarația făcută de ex-deputatul Alexandru Slusari, potrivit căruia, conducerea ANRE, din anumite interese materiale, a promovat noile modificări la Legea privind piața produselor petroliere în favoarea unor companii petroliere. Agenția comunică că propunerile de modificare a legii au fost elaborate la cel mai înalt nivel profesionist, de către echipa Agenției, fără vreo ingerință din partea participanților pieței, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă ANRE spune că a devenit ținta unor atacuri nefondate, care au luat amploare de la începutul anului curent. Agenția continuă să fie atacată în spațiul public, aducându-i-se acuzații grave, inclusiv conducerii ANRE. În context, ANRE solicită tuturor „experților”, politicienilor, inclusiv ex-deputatului Alexandru Slusari, să sesizeze organele de drept competente și să prezinte probe privind declarațiile pe care le fac. Agenția regretă că acuzațiile, pe care le numește lipsite de argumente, sunt preluate de presă, iar unele instituții mass-media au declanșat chiar o campanie de denigrare a ANRE.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV că modificările la legea privind piața produselor petroliere, aprobate de noua majoritate parlamentară, au fost influențate prin acțiuni de lobby de către marile companii petroliere. Potrivit lui Slusari, petroliștii ar fi plătit „la greu” reprezentanții ANRE pentru ca aceștia să agreeze formula liberalizării tuturor prețurilor la produsele petroliere, cu excepția benzinei 95 și a motorinei. Slusari spune că pentru a restabili ordinea pe piața carburanților este necesară schimbarea conducerii ANRE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău