ANRE decide astăzi prețul la energia electrică și gazul natural

  • 17 Iulie 2015 09:48
ANRE decide astăzi prețul la energia electrică și gazul natural

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică se va întruni astăzi în ședință publică pentru a discuta ajustarea prețurilor la energia electrică și gazele naturale livrate populației.

Ședința va avea loc pe tot parcursul zilei, unde vor fi discutate și aprobate tarifele la gazele naturale furnizate de SA „Moldova gaz”, la energia electrică livrată de cele două RED-uri de stat și de Gas Natural Fenosa, precum și tarifele de transport al energiei electrice de către ÎS „Moldelectrica”.

Atât furnizorul de gaze, cât și cel de electricitate au solicitat majorarea tarifelor, invocând deprecierea continuă a leului. Astfel, compania Moldovagaz a solicitat o majorare cu 48 la sută a tarifului la gaz, iar companiile de electricitate – cu circa 60 la sută a prețului achitate de consumatori pentru electricitate.

Sesiunile ședinței se vor desfășura, precum urmează:

la ora 10.00 va fi examinat proiectul tarifelor la gazele naturale furnizate de SA „Moldova gaz”

la ora 14.00 – proiectul tarifului pentru prestarea serviciului de transport al energiei electrice de către ÎS „Moldelectrica”

la ora 15.00 – proiectul tarifelor pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei electrice la tarife reglementate prestate de ÎCS „RED Union Fenosa”

la ora 17.00 – proiectul tarifelor pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei electrice la tarife reglementate prestate de „RED Nord” SA

la ora 18.00 – proiectul tarifelor pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei electrice la tarife reglementate prestate de „RED Nord – Vest” SA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău