ANRE a stabilit prețurile plafon de comercializare a carburanților

  • 31 Mai 2016 18:06
ANRE a stabilit prețurile plafon de comercializare a carburanților

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat marți, 31 mai, pe site-ul său prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților.

Astfel, pentru benzină auto Premium cu cifra octanică de minimum 95 prețul plafon este de 16,21 lei litrul, pentru motorină este 13,83 lei și pentru gazul lichefiat – 7,20 lei litrul.

Prețurile au fost stabilite de ANRE conform noii Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. Acestea vor fi valabile 14 zile calendaristice. Prețul plafon va fi stabilit, conform noii Metodologii, la fiecare două săptămâni. Stațiile PECO ce vor afișa pe panouri prețuri mai mari vor fi sancționate și riscă să-și piardă licența.

În ședința sa de ieri, ANRE a sancționat 27 de comercianți la pompă pentru scumpirea, zilele trecute, a carburanților cu abateri de la legislația în vigoare.

În replică, reprezentanții mai multor companii petroliere, au reproșat autorității de reglementare că nu a făcut publice prețurile plafon până acum. Totodată,  aceștia susțin că plafonarea prețurilor va duce la scăderea drastică a calității carburanților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău