ANRE a redus prețul energiei electrice furnizate de „Energocom”

  • 25 Septembrie 2020 15:56
ANRE a redus prețul energiei electrice furnizate de „Energocom”

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică, „Energocom”, în valoare de de 1,2 lei/kWh.

Potrivit unui comunicat al ANRE, în baza solicitării și informațiilor prezentate de către „Energocom”, au fost analizate noile circumstanțe ale pieței energiei electrice, în particular volumele prognozate a energiei electrice produse de centralele electrice eligibile care produc din surse regenerabile de energie și a energiei electrice produse de centralele electrice de termoficare urbane.

„Astfel, au fost identificați factori obiectivi ce au permis actualizarea prețului energiei electrice comercializate de S.A. „Energocom”, cuantumul acestuia diminuându-se cu 15 bani/kWh  sau 11,1%, în comparație cu prețul aprobat de ANRE la data de 14 mai 2020 (1,35 lei/kWh)”, precizează reprezentații Agenției. 

Prețurile stabilite de ANRE vor deveni obligatorii în relațiile contractuale ale „Energocom” și ceilalți operatori ai pieței energiei electrice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău