ANRE a aprobat Regulamentul privind Registrul participanților la piața angro de gaze naturale

  • 31 Ianuarie 15:17
ANRE a aprobat Regulamentul privind Registrul participanților la piața angro de gaze naturale

Participanții la piața angro de gaze naturale urmează să se conformeze unor noi prevederi ce vizează procedura de înregistrare a lor în Registrul participanților la piața angro de gaze naturale. În 31 ianuarie, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat Regulamentul privind Registrul menționat. Documentul reglementează procedura de înregistrare și modul de actualizare a Registrului participanților la piața angro de către Agenție, conform cerințelor stabilite în cadrul Comunității Energetice.

Participanții pieței angro de gaze naturale au obligația de a se înregistra în Registrul participanților la piața angro. Agenția va asigura formatul de înregistrare corespunzător, în baza modelelor prestabilite de Comitetul de Reglementare al Comunității Energetice.

La fel, Regulamentul prevede și modul de actualizare/modificare a datelor de înregistrare și anularea înregistrării participanților la piața angro a gazelor naturale.

Regulamentul a fost elaborat având următoarele obiective: crearea și funcționarea unui sistem armonizat de înregistrare a participanților pe piața angro de gaze naturale, creșterea transparenței pieței angro de gaze naturale, concurenței efective și combaterea manipulărilor pe piață, în beneficiul consumatorului final, intensificarea colaborării cu alte autorități de reglementare ale altor state, în special cu privire la monitorizarea pieței de gaze naturale.

Prevederile Regulamentului se aplică participanților la piața angro a gazelor naturale care efectuează tranzacții cu produse energetice angro sau care manifestă interesul de a participa la astfel de tranzacții, în cazul în care livrarea produselor energetice angro are sau va avea loc în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău