ANRE a amânat ședința în cadrul căreia urmau să fie aprobate tarifele majorate la energia electrică. Care ar putea fi motivul

  • 16 Februarie 2022 09:43
ANRE a amânat ședința în cadrul căreia urmau să fie aprobate tarifele majorate la energia electrică. Care ar putea fi motivul

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că ședința publică preconizată pentru astăzi a fost contramandată și este reprogramată pentru data de 23 februare ora 10:00, fără a invoca motivele care au stat la baza acestei decizii.

Menționăm că în cadrul acestei ședințe urmau să fie aprobate tarifele majorate la energia electrică. Astfel, tariful la energia electrică pentru consumatorii casnici din centrul și sudul Republicii Moldova ar putea crește de la 1,51 lei la 2,16 lei pentru 1 kWh (fără TVA), iar pentru locuitorii din raioanele de nord - de la 2,04 la 2,46 lei.

Companiile furnizoare și-au motivat cerea prin creșterea prețului energiei electrice furnizate de compania de stat Energocom, deprecierea leului și devierile financiare.

Mold-street.com scrie că, potrivit unor surse guvernamentale, această amânare ar fi motivată mai degrabă  prin faptul că pe neașteptate, Centrala Termoelectrică Moldovenească de la Cuciurgan (Moldgres) a venit cu o ofertă tentantă.

Astfel întreprinderea deținută de grupul Inter RAO EES din Rusia, se angajează să livreze energie electrică la prețul actual de 5,35 cenți americani pentru un kWh, încă un an de zile de la 1 aprilie 2022 și până pe 31 martie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău