ANRE: Prețurile la energia electrică și gazele naturale ar putea crește

  • 17 Iulie 2015 18:46
ANRE:  Prețurile la energia electrică și gazele naturale ar putea crește

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică s-a întrunit la această oră în deliberări pentru a discuta ajustarea prețurilor la energia electrică și gazele naturale livrate populației.

Și asta după ce pe parcursul zilei a avut sesiuni publice separate în care a audiat cererile de majorare a tarifelor la gazele naturale, furnizate de SA „Moldova gaz”, la energia electrică livrată de cele două RED-uri de stat și de Gas Natural Fenosa, precum și tarifele de transport al energiei electrice de către ÎS „Moldelectrica”.

Atât furnizorul de gaze, cât și cei de electricitate au solicitat majorarea tarifelor, invocând deprecierea continuă a leului. Astfel, compania Moldovagaz a cerut o majorare cu 52 la sută a tarifului la gaz, iar companiile de electricitate – dublarea prețului achitate de consumatori pentru electricitate. În același timp Moldelectrica a solicitat o majorarea tarifului pentru transportarea energiei electrice de 3,5 ori.

O decizie finală în acest sens, urmează a fi făcută publică de ANRE într-o conferință de presă, programată pentru ora 20 și 30 de minute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău