ANOFM a lansat un portal pentru angajatori și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

  • 22 Noiembrie 2022 11:35
ANOFM a lansat un portal pentru angajatori și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a lansat astăzi portalul www.angajat.md pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorii ce recrutează personal, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANOFM, prin intermediul acestuia, persoanele pot depune dosarul și pot găsi informații utile despre serviciile de ocupare oferite, precum și sfaturi de angajare în câmpul muncii. Totodată, angajatorii își pot înregistra compania și publica locurile vacante, care sunt sortate pe industrii și domenii. Aceștia pot găsi candidați potriviți în baza CV-urilor disponibile, scrie sursa citată.

„În prezent, pe platformă sunt înregistrate peste 500 de companii active care oferă oportunități de angajare, astfel încât persoanele pot selecta un loc de muncă din cele peste 60 de domenii prezente. Portalul furnizează instrucțiuni de utilizare, pentru ca angajatorii să poată introduce datele cu ușurință în sistem, iar candidații să depună rapid dosarul”, a specificat directorul ANOFM, Raisa Dogaru.

Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au acces la un cabinet online, unde își pot crea CV-ul, specifica experiența profesională, alege regiunea, domeniul profesional dorit sau angajatorul și ulterior depune dosarul pentru locul de muncă selectat sau simultan pentru mai multe funcții vacante. Solicitantul este informat prin e-mail despre depunerea cu succes a dosarului.

De asemenea, pe portal va fi posibilă organizarea online a târgurilor locurilor de muncă.

Platforma www.angajat.md a fost dezvoltată cu sprijinul proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:5,66 m/s
Wed
-1
Thu
-2
Fri
-1
Sat
-0
Sun
0
Arhivă Radio Chișinău