Annalena Baerbock: Germania va opri total importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului

  • 20 Aprilie 2022 18:22
Annalena Baerbock: Germania va opri total importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului

Germania va înceta să mai importe petrol din Rusia până la sfârșitul anului, a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock, după o întâlnire de miercuri cu omologii săi baltici, relatează Reuters.

„Așadar spun aici în mod clar și fără echivoc că da, și Germania elimină complet importurile de energie din Rusia”, a spus Baerbock.

„Vom înjumătăți petrolul până în vară și vom fi la 0 până la sfârșitul anului, iar apoi va urma gazul, într-o foaie de parcurs comună europeană, pentru că renunțarea noastră comună, renunțarea completă a Uniunii Europene, este puterea noastră comună".

Uniunea Europeană se pregătește să oprească achiziția de petrol din Rusia pentru a sancționa războiul din Ucraina, însă măsura este „complexă” și va dura „câteva luni”, au declarat vineri mai multe surse europene pentru AFP.

Adoptarea măsurilor privind petrolul necesită derularea contractelor existente, găsirea de alternative (...). Acest lucru nu se va întâmpla peste noapte. Va dura cel puțin câteva luni", a spus un oficial european implicat în discuții.

„Comisia analizează opțiuni”, a spus el. Printre acestea, transferul plăților către un cont blocat.

UE a decis pe 8 aprilie să nu mai cumpere cărbune din Rusia, să-și închidă porturile navelor rusești și să interzică exportul multor bunuri și tehnologii.

"Pentru prima dată, Europa a lovit în energie, ceea ce nu a fost ușor. Vor urma petrolul și gazele", a asigurat unul dintre oficiali.

Dar trebuie să „menținem unitatea” între cei 27, a insistat el. Ungaria, Slovacia și Bulgaria își cumpără petrolul din Rusia și „trebuie să le convingem”, a subliniat el.

Și SUA vor să interzică importurile de petrol, gaze naturale și cărbune din Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău