Ankara anunță că Erdogan și Putin se vor întâlni cât de curând posibil

  • 28 Februarie 2020 15:35
Ankara anunță că Erdogan și Putin se vor întâlni cât de curând posibil

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin au convenit să aibă o întrevedere ''cât mai curând posibil'', a anunțat agenția de presă turcă Anadolu, care îl citează pe șeful biroului de presă al președinției turce, transmite vineri DPA, preluat de Agerpres.

Într-o convorbire telefonică desfășurată vineri, cei doi lideri au decis să se întâlnească, în urma morții a cel puțin 33 de militari turci în provincia Idlib, din nord-vestul Siriei, a afirmat Fahrettin Altun.

Delegații ale celor două țări poartă, începând de miercuri, discuții la Ankara despre situația din Idlib. Delegațiile sunt conduse de adjuncți ai miniștrilor de externe.

Turcia a suferit joi pierderi grele, după săptămâni de tensiuni în creștere la Idlib între forțele turce și cele ale regimului sirian, care s-au înfruntat de mai multe ori de la începutul lunii.

După moartea a cel puțin 33 de soldați turci, Rusia, aliată a regimului sirian, a acuzat vineri trupele Ankarei că s-au aflat printre ''unitățile combatante ale grupărilor teroriste''.

Bombardamentele sângeroase de joi ridică la cel puțin 53 numărul militarilor turci uciși în Idlib începând din februarie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău